četrtek, 9. avgust 2012

Webinar Gregga Bradena

Ura je čez 4 zjutraj pa ne morem spati in sem se odločila, da podelim nekaj misli, ki so se mi porodile v zadnji uri. Pred dobro uro sem namreč poslušala webinar Gregga Bradena. Gregg je, za tiste, ki ga ne poznate, avtor številnih uspešnic in pionir v povezovanju znanosti, duhovnosti in resničnega sveta, kot je to napisano na njegovi spletni strani.

Tu je nekaj povzetkov, zaradi katerih nisem mogla spati in sem jih želela čim prej posredovati:

»Spremeni sebe in spremenil boš svet«

Kot prvo se radostim, ko vidim, da večina nas, ki želimo iskati rešitev zase in za svet v teh »težkih in prelomnih« časih, začnemo najprej raziskovati, kaj se dogaja okrog nas - kdo vlada svetu, kaj elite počnejo, katera izvenzemeljska bitja upravljajo z Zemljo itd. A počasi ugotovimo vsi isto: »Spremeni sebe in spremenil boš svet«. Ali kot je ugotovil Einstein, da problemov ne bomo rešili z istim razmišljanjem, kot smo jih ustvarili. Mi moramo izboljšati svoje lastne misli in šele tako lahko pridemo do boljših rešitev zase, hkrati pa kot nepogrešljiv delček v vsakem trenutku vplivamo na dobro celega planeta. O tem je posredno govoril tudi Gregg Braden. Začnimo torej pri sebi! Iz uma v srce – povezovanje z univerzalno zavestjo

Naslov webinarja je bil: »Kako ustvariti svet, ki bo temeljil na srcu«. Gregg in njegov sogovornik na webinarju Howard Martin sta govorila o tem, kako je pomembno, da se preselimo iz uma v srce. Točno to pa je področje mojega preučevanja. Že nekaj let me vodi moj višji jaz oziroma moja duša, da odkrivam, kako se s povezovanjem z univerzalno zavestjo in odstranjevanjem strahov počasi selim iz uma v srce. Pri tem sem na poti spoznala in razvila različne tehnike, ki jih zdaj želim predati še drugim. V osnovi pa gre za to, da se povežemo z univerzalno zavestjo, mogoče s svojim višjim jazom, s svojim večnim delom, svojo dušo, ki ima za nas vse informacije, ki jih potrebujemo. Z njim pa smo najbolj povezani ravno preko srca. Zato naj bi se premaknili iz uma v srce. Pri tem pa je potrebno seveda utišati razum in ego, tako da sprejmemo strahove, ki nam preprečujejo, da bili stalno povezani s svojim višjim jazom oziroma da bi lahko v vsakem trenutku bili intuitivni, ne le ko se to zgodi samo od sebe. Ker so tudi drugi okrog mene želeli do tega, so me spodbudili, da sem v ta namen sestavila Delavnico U-LINK.

Strahove stran

Tako Gregg Braden predlaga kot eno izmed rešitev za svet, da začnemo delati čim več stvari, ki so za nas pomembne. Torej, kot to razumem jaz, naj nehamo delati stvari, ki bi jih delali iz strahu, ampak da čim bolj poslušamo srce, torej počnemo stvari, ki so v skladu z nami. Če na primer prijateljica želi na kavo v mesto, jaz si pa želim na miren sprehod s psičkom v naravo, je prav, da grem na sprehod in se dobim, ko si to želim. To je najbolje za prijateljico, saj bo našla nekoga, ki bo z njo z veseljem šel na kavo v tistem trenutku. Jaz pa bom uživala v naravi. Brez strahov se bova obe imeli lepo.

Tu, na Zemlji, smo namreč zato, da smo srečni. To vem od malega. Pri tem ne mislim na srečo kot užitek, kot tudi ne na neskončno razvajanje brez vsakršne bolečine, v kar nas je omrežila mantra potrošnike matrice. Govorim o sreči kot o notranjem miru, ki nas preveva v trenutkih, ko smo sproščeni in brez strahov. Sama sem na poti iskanja te sreče naletela na številne tehnike in poglede na svet, a v končni fazi prišla do odkritja, da prav za vsakim našim nezadovoljstvom leži nek strah. Ja, tako enostaven je ta svet. Ne moreš verjeti, dokler z odstranjevanjem strahov tega ne izkusiš sam na sebi. Mi smo namreč tako ujeti v matrico strahov, da se večine strahov niti ne zavedamo. Običajno mi stranke na urah AI-coachinga zatrjujejo, da nimajo strahov, razen morda kakšnega strahu pred pajki, pa strahu pred višino, mogoče se kdo spomni tudi kakšne fobije. A večine strahov se ne zavedamo. Tako smo navajeni živeti v kletki strahov. Strah reči »NE«, ko te prijateljica kliče na kavo, ker si želiš v tistem trenutku iti na sprehod s psičkom, pa za ljudi že ni več strah. Takih in podobnih strahov pa imamo v svojem življenju lahko kar veliko. In vsi nam po malem jemljejo življenjsko energijo, ki bi jo sicer lahko bolj koristno namenili našemu življenju.

Da sem odkrila, kako ta princip in matrica strahov deluje, sem potrebovala vrsto let. Vse se je dogajalo korak za korakom, kot da bi mi nekdo od zgoraj predajal znanje po koščkih. Sčasoma sem tako razvila različne tehnike, kako odstranjevati strahove. Prišla sem do spoznanja, da se strahov žal ne da odstraniti z le eno tehniko, ampak je potrebno uporabiti pravo ob pravem strahu. Tehnike pa se med sabo dopolnjujejo in tvorijo metodologijo, ki sem jo poimenovala Metodologija odstranjevanja strahov AI-LINK. Same tehnike so enostavne in se jih da precej hitro naučiti že tekom nekajurne delavnice. Pomembno je predvsem, da se dojame sam princip, na katerem vsi strahovi delujejo.

Gregg Braden pa na koncu ugotavlja, da poleg tega, da delamo stvari, ki so za nas pomembne, predlaga, da pazimo s čim, s kakšno energijo hranimo svet okrog sebe, da kritiko, predvsem do sebe, nadomestimo s sočutjem, in da v življenju delamo čim manj nepotrebne drame oz. »panike«. Tu so pa spet strahovi na delu. Za vsako kritiko, jezo, nevoščljivo besedo, paniko in maščevanjem na primer so namreč strahovi. Ti imajo težko energijo. Zato je dobro, da jih imamo čim manj, da smo bolj pozitivni in z lepšo energijo hranimo svet okrog sebe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar