četrtek, 16. avgust 2012

Kaj lahko storim že ta trenutek za lepši svet?

Ko sem iskala nek dokument, sem med starimi e-maili naletela na tale video Watch this.... You will definitely share this......, ki je v stilu filma Daj naprej(»Pay it forward«). In spet me je ganil. Princip »daj naprej« vnaša v svet dobra dejanja, tako da pomagamo nekomu in ta naprej pomaga spet nekomu drugemu, slednji pomaga tretjemu in tako dalje. Zanimivo je, kako malo je potrebno, da postane svet za vsakega izmed nas malce lepši.


In vedno se vse začne pri MENI. Potem pa naprej. Veriga dobrih dejanj oziroma del gre dalje. Pa ni pomembno, ali je to samo drobcen nasmeh na ustih, ko gremo zjutraj v službo, ali pomagamo sosedu beliti stanovanje. Če pa bi vsak naredil vsak dan vsaj eno malo dejanje pomoči in temu dodal še kanček hvaležnosti iz srca, bi bil naš svet v enem dnevu popolnoma drugačen.



Praznik je mimo, žensko energijo, ki jo je včeraj prinesla Marija s svojim vnebovzetjem med nas, pa lahko širimo dalje tudi danes. Akcija! Delajmo dobra dejanja in temu čim večkrat dodajmo še čarobno besedo »hvala«!

Pa srčno vabljeni k projektu Hvaležnost 365. Lahko nas samo berete in se polnite z blagodejno energijo hvaležnosti, lahko pa z vašimi predlogi tudi sodelujete pri soustvarjanju z nami tega krasnega projekta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar