ponedeljek, 28. julij 2014

Zakaj je vreme tako deževno to poletje?

Vse, kar se okrog nas dogaja, je odraz nas samih. S to modrostjo nas razsvetljujejo šamani z različnih koncev sveta pa tudi kvantni fiziki prihajajo do istih ugotovitev. Tako sem se te dni vztrajno spraševala, kaj se dogaja, da je vreme to poletje s tako malo sonca. V meni sicer sije sonce pa tudi vročine ne pogrešam, vseeno pa se mi dogaja, da na skoraj vsakem koraku slišim pritoževanje nad vremenom. Pa poskušam najti odgovor na to uganko. Kaj se torej dogaja? Kaj počnemo ljudje, da ni sonca in vročine, katere smo bili v zadnjih letih tako navajeni? Po odgovor sem se obrnila na mojstra St. Germaina, mojstra manifestacije. Povedal mi je tole:


»Ha, ha, vi ste nori, da mislite, da ustvarjate vreme. Vreme je ustvarilo vas. Zemlja je bila tu pred vami. Je pa res, da vplivate na to, kako vi dojemate vreme. Dež nekdo vidi kot nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v danem trenutku. Drugi pa ga vidijo kot katastrofo. Na to imate vi vpliv. Vplivate torej lahko na to, kako boste vi dojeli, kaj se v okolici dogaja. Niste bog, da bi kreirali dež ali sonce. Vseeno ste bog in od vas je odvisno, kako boste ta dež dojeli. Razumete? Vaša naloga je spremeniti pogled na to, da je vreme, tako kot je. Ko to naredite, v končni fazi ugotovite, da je vreme točno tako, kot si želite. V prvi fazi sicer mislite, da niste bog in je prav tako. V drugi fazi pa ugotovite, da ste bog, saj je vreme točno tako, kot si želite in ugotovite, da ste bog. Spet imate prav.


  
Kaj sploh je narobe z dežjem? Dež je kot cesta, po kateri hodite in za katero se ne vprašate, kakšna je, ampak po njej pač greste. Sprejmete jo tako, kot je. Zakaj ne bi sprejeli dežja? Kaj je lepšega kot poslušanje dežja, ko potrkava po strehi, po listju. Kaj je lepšega kot naravna prha, ki nam jo nudi dež? Ste že stali goli pod dežjem? Kaj je bolj osvežujočega? Kaj je bolj očiščevalnega? Kaj da lepši občutek svobode? Privoščite si prho in videli boste, da je dež blagoslov. Če ga ni, jamrate. Če je, spet jamrate. Vidite, da ni bistvo skrito v dežju, ampak v tem, kako vi dojemate dež in kaj vi z dežjem storite. Ne pustite, da vas jamranje množice nad dežjem zvabi v ovoj otožnosti. Vprašajte se, kaj vam dež lahko lepega prinese in uživajte v njem.

Pričakovanja so vaš ključni sovražnik. Če bi se predali naravi in samo sledili ter sprejemali ritem narave, bi vam bilo vedno lepo. Videli bi, da je dež točno takrat, kot mora biti in da je sonce tudi takrat, ko je prav, da je. Vi, ljudje, pa si kar vnaprej vpičite, kaj bi želeli imeti, in potem ste stalno razočarani, namesto da bi se pustili presenetiti in uživali v tistem, kar pride, glede na okoliščine dane situacije. Torej, bodite brez pričakovanj in se samo prepustite trenutku, ki vam nudi vedno najboljše. Vaš odziv je spet najpomembnejši. Naj ta ne bo osnovan na pričakovanjih. Čudite se kot otroci. Mnogim se tako zdim čuden, ampak sam dojemam življenje kot eno samo enkratno zabavo. V vsakem trenutku se čudim in veselim kot otrok. Pa je potem tudi vreme vedno zabava, ne glede na to kakšno je. 


Z ljubeznijo :) Agata

Inštitut za sr(e)čno družbo
www.srecno.org

Ni komentarjev:

Objavite komentar