ponedeljek, 3. februar 2014

Sporočilo Nikole Tesle ob hudi naravni ujmi

Višji jaz Nikole Tesle, zakaj smo na področju Slovenije utrpeli tako hudo naravno ujmo, kot je žled, ki je pustošil po gozdovih, vaseh in mestih?

Nikola Tesla: »Nič ni brez namena. Samo ljudje ga običajno niste sposobni uvideti. Mislite, da narava pač samovoljno upravlja z vašimi življenji, a ni tako. Narava je del vas. Narava je vaš odsev. Kar se dogaja z naravno, se dogaja v vas. Ta nesreča je čiščenje narave, hkrati pa čiščenje vaših duš. Preveč ste se oddaljili od sebe in s tem od narave. Le-ta vas samo opominja, da se vrnite k izvoru, k sebi. Če se vam vzame elektriko in vodo, ste v trenutku brez vsega. Jemljete od narave, namesto da bi sodelovali z njo in pričakujete, da vam služi. Niti se ne zavedate, kako ste odvisni od narave, dokler se ne zgodi kaj hudega. Zato ste potrebovali to ujmo. Da se končno ustavite in pogledate, kako ste odvisni od nje. Elektrika ne pride iz žice in voda ne pride iz pipe. Razumite že, kako ste ujeti v svoj namišljeni svet svobode. Pa niste svobodni. Dokler naravo izkoriščate in se ne zlijete z njo, da se poravnate z njo in ustvarjate skozi njo, vas bo spravljala v težave. Šele ko boste začeli delovati tako, da ne boste s svojim delovanjem posegali v bistvo narave in je spreminjali, ne da bi to ona želela, boste nagrajeni. Obrnite se torej k sebi in se vprašaje, ali vaša dejanja ranijo naravo ali ji pomagate, da skupaj ustvarjate prihodnost za vse. Če ranite naravo, ranite sebe. Tega še niste dojeli. To pa zato, ker samo hitite in se pehate za več navideznega udobja, ki pride po žici in iz pipe. Premalo pa opazujete naravo, da bi začutili njene potrebe in se prilagodili njej ter s pomočjo nje ustvarjali blaginjo za vse. Narava je radodarna in je tu, da razvaja človeka. A to lahko počne le, če lahko diha in živi. Ujma je torej le sporočilo narave vam, da je konec igranja. Narava želi, da ji prisluhnete. Da ji podate roko in jo vprašate, kaj si ona želi, da počnete z njenimi rekami. Da vpraša, kaj želite z njenimi jezeri. Da pustite živali v gozdu pri miru in jih vprašate, kaj si one želijo zase. Vprašajte hrib, ali lahko zgradite čezenj cesto in ali lahko vrtate rove skozi srce gora. Nebo vprašajte, ali vanj lahko spuščate smrad iz vaših tovarn in dimnikov. Vprašajte Zemljo, ali jo lahko zastrupljate s kemikalijami, ki jih spuščate na poljih. Narava vas samo opozarja, da je tu, da vam želi podati roko. Samo dovolj je njenega uničevanja. Opozorilo je bilo dano. Zdaj je naloga na vas, da se zamislite in zaživite na novo. Vsak posameznik lahko prispeva, da bo manj neurij. Začnite zdaj! 


Ko boste začeli sodelovati z naravo, boste šele videli, koliko potencialov ima narava v sebi, ki jih do sedaj sploh še niste uspeli opaziti. A narava vam jih ob vašem načinu delovanja, ne pokaže. Meni se je razkrilo marsikaj, saj sem znal prisluhniti naravi. Vedel sem, da sem le njen delček in da če ji prisluhnem, mi bo dala darove za blagostanje vseh nas. Zato se obrnite v sebe in se poskušajte ustaviti in začutiti, kako ste del narave. Ko boste začeli delovati v skladu z njo, boste vsi v obilju. Neprecenljive moči narave vam še niso bile odkrite. Zato pogumno. Ne se bati, da kaj izgubite, če na kratek rok zgradite dve cesti manj, izkopljete dva kamnoloma manj ali ulovite kakšno jato rib manj. Nagrada, ki bo sledila, ko boste začeli sodelovati z naravo, bo neprecenljiva. Če pa boste nadaljevali po stari poti, vas bo narava še naprej opominjala, da ne geste v pravo pot in vam ne bo razkrila vseh čarov, ki jih ima skritih za vas in vaše obilje.«


Sr(e)čno in čim več sodelovanja z naravo:) Agata

Inštitut za sr(e)čno družbo

5 komentarjev:

  1. To ima čas napisat samo nekdo, ki ves pameten na toplem izkorišča te iste vire.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preberite knjige iz zbirke : Zveneče cedre Sibirije - ANASTAZIJA in boste videli kaj pomeni sodelovati z naravo.

      Izbriši
  2. To ima čas napisati nekdo, ki mu je mar za svet okoli sebe, pa tudi če je na toplem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je Nikola Tesla pred kratkim sporočil, naj povem, da so ta in podobne ujme velikih razsežnosti povzročene s strani določenih ENTITET, s krajo in ZLORABO njegovih dognanj in izumov. On in vsi upamo, da bodo ljudje končno spregledali zločinjenje in OBSODILI ZLOČINCE PROTI NARAVI, NJENIM BITJEM TER ČLOVEŠTVU. Določene entitete MANIPULIRAJO Z NARAVO, ZATO JE NARAVNO RAVNOTEŽJE PORUŠENO. ČISTA NARAVA PA GOVORI SVOJIM OTROKOM VEDNO LE V JEZIKU LJUBEZNI. Na posameznih, redkih otokih, na katere človekova noga do sedaj še ni stopila, vlada med bitji harmonija, zaupanje, sožitje, ker njihovo energetsko polje ni zamazano z izprevrženimi energetskimi informacijami.

    OdgovoriIzbriši
  4. Še kako je resničen ta komentar. Ne poznamo sebe, svoje lastne narave in posledično ne tudi matere Narave ne poznamo. Začnimo delati na sebi. ČAS JE.

    OdgovoriIzbriši