sreda, 19. februar 2014

Aktivirajte smisel življenja – zdaj!

Vsak človek se zaradi svojih umskih sposobnosti vse življenje sprašuje o smislu lastnega obstoja. Včasih se zgodi tudi to, da ga ne najde in celo predčasno konča svoje življenje. V Sloveniji je to žal prepogost pojav. Obstajajo namreč kulture, ki pojava samomora praktično ne poznajo. Da bi bilo le-tega resnično čim manj, je dobro, da pomagamo sebi čim prej najti smisel, ki nas vleče v življenju naprej in tako ne le životarimo, ampak lahko zaživimo v sreči. Če smo ga slučajno kje skrili in ni aktiviran, ga je dobro aktivirati.

Sicer pa smisel življenja ljudje iščemo brez prestanka. Večinoma se tega žal ne zavedamo, saj večji del življenja živimo po navodilih avtopilota, naše podzavesti. Samo v določenih trenutkih se vprašamo, ali ima neko naše početje sploh smisel. Še redkeje pa nas življenje pripelje do tega, da si v poplavi igračk, ki nas zaposlujejo štiriindvajset ur na dan, vzamemo čas in razmislimo o smislu našega življenja.

Takrat začnemo premlevati in se znajdemo v takšnih ali drugačnih filozofskih debatah in premlevanjih. Naši možgani skoraj eksplodirajo od vseh miselnih operacij. A naš pravi smisel življenja se ne skriva v naših glavah, ampak nekje drugje - v srcu. Racionalno ugotovljen smisel namreč večinoma ne prihaja iz našega bistva, ampak je produkt našega ega. Da pridemo do pravega bistva, pa je treba seči globoko v naše srce. Le-to v vsakem trenutku ve, kaj je naš pravi smisel in če ga poslušamo, smo v vsakem trenutku poravnani z njim in srečni ne glede na okoliščine. Mnogi poznajo ta prelep občutek, ko se zdi, da je vse na svojem mestu, samo prevečkrat podležejo egu, ki jih pelje po svoji poti in jim vsiljuje svoje racionalne smisle.

Marsikdo se tako znajde v brezizhodni situaciji, ko ugotovi, da je povsem oddaljen od svojega pravega smisla in ima občutek, kot da je padel z Lune in da na Zemlji nima kaj početi. Mogoče potrebuje aktivacijo svojega smisla.

Kako jo izvesti?

Vsi tisti, ki se vam to dogaja, si vzemite čas zase, globoko vdihnite in se umirite.

Pred sebe pokličite svoje srce in ga vprašajte, kje se je izgubil vaš smisel življenja. Najverjetneje se je skril ali izgubil kar nekje v vašem srcu. Mogoče je skrit v mošnjičku ali škatli nekje v globinah srca. 


Vzemite smisel iz vrečke in mu pustite, da se razširi po vsej vaši avri. Če ga slučajno ni v srcu, prosite srce, da vam pokaže, kje se nahaja. Srce zagotovo ve, kje je se je skril oziroma ste ga skrili. Naj vam ga pomaga najti in aktivirati.

Mogoče se ne boste počutili drugače že prvem trenutku ali že naslednji dan. V nekem določenem času pa boste opazili, da počasi čutite, da vaše življenje le ima nek pravi smisel in boste bolj srečni.

Pa pomagajte še prijateljem in jim pošljite to aktivacijo, da bo življenje nas vseh imelo več smisla in sreče:)


Ča pa vam ne gre, se oglasite pri meni in vam bom pomagala :)


Sr(e)čno:) Agata

Inštitut za sr(e)čno družbo
www.srecno.org

Ni komentarjev:

Objavite komentar