petek, 2. november 2012

Kaj je osnova srečnega partnerstva za novo dobo?

Pred kratkim sem imela na terapiji gospo, nato še njenega bivšega partnerja. Oba sta si izjemno želela ponovno priti skupaj in obnoviti partnerstvo. A vsako srečanje se je takoj končalo s tem, da sta se skregala in razšla že po nekaj minutah. Kaj je bil vzrok temu? Kljub izkušnjam mi ni bilo takoj jasno, v katerem grmu tiči zajec. Oba sta bila namreč precej odprta, simpatična, ustrežljiva, topla, predvsem pa sta si želela biti skupaj. A šele s pomočjo višjega jaza in regresije je prišla resnica na dan. Vzrok se je našel v nezaupanju gospe do moških. Iz prejšnjih življenj in otroštva ter številnih zvez je namreč imela izjemno slabe izkušnje z moškimi. Tako si je preprosto ogradila srce z zidovi (ne samo enim). Tako je svoj strah zaupati moškim prenesla tudi v odnos do sedanjega partnerja. Očitala mu je vse mogoče in domnevala vse neumnosti, samo da si je lahko potrdila, da mu ne more zaupati. On je to čutil in je bil žalosten, ker se mu ni odprla, je bila hladna in ni mogel priti do nje. In tako sta isti vzorec preigravala vsakič, ko sta se srečala. Šele, ko je gospa ozavestila svoj strah in si dopustila ponovno biti ranljiva in zaupati moškim, se je odnos izboljšal. Naenkrat igrice niso bile več potrebne in vse je steklo.

In takih partnerstev je ogromno. Morda ne v taki obliki, a dejstvo je, da številna partnerstva niso srečna zaradi enega ali parih strahov. Naj jih naštejem nekaj. Partnerja si na primer ne upata povedati neke pretekle skrivnosti, ki se je z leti mogoče niti ne spomnita več, energija tega strahu pa še vedno visi med njima in ju oddaljuje. Moški
lahko pride v krizo srednjih let in se boji, da ni več privlačen, ter iz strahu pred staranjem začne zaničevati ženo, kakšen trebuh ima, kako se ne ureja več vsak dan, kako se je zredila. Vse to samo zaradi strahu, da ne bi ona njemu očitala, da je postal star, zavaljen, neatraktiven in bi ga zavrnila. Mnoge samske ženske se bojijo, da so prestare, da niso več željne moške pozornosti, zato se izogibajo moški družbi, bližini, zmenkom, ker imajo v sebi tako močan strah, da bi bile zavrnjene. Ta izkušnja je pogosto še iz časa, ko so bile v materinem trebuhu in bodisi oče ali mama nista bila vesela, da se bo rodila. Vse te strahove je potrebno najti in odstraniti.

Danes namreč spremembe v zavesti zahtevajo od nas, da smo iskreni in da si zaupamo.





Ni več prostora za strahove.

ISKRENOST in ZAUPANJE sta predpogoja za vsak dober in učinkovit odnos.

Tako so na preizkušnji številna partnerstva, zakoni, v katerih sta partnerja 30, 40 let živela z določenimi maskami, za katere pa danes ni prostora. Ali maske padejo ali pa morata partnerja iti narazen. To vidimo tudi na rdeči preprogi. Številni do sedaj »trdni« pari pravijo, da se niso dovolj hitro zavedli, da nekaj
v odnosu ne deluje. Maske so namreč postale pretesne. Da se vzpostavi zaupanje in iskrenost, pa je potreben pogum, soočiti in premagati je potrebno marsikateri strah in vzpostaviti zvezo na drugih, pristnih temeljih.

Tisti, ki imate še čas, da vzpostavite ali rešite svoje partnerstvo,
se poglobite vase in svoje odnose. Vabljeni pa ste tudi na delavnico 15.11., ki jo organizirajo Dogodki za samske, kjer bomo pogledali, kako vzpostaviti iskren in zaupanja vreden odnos, ki bo trajal in trajal. Pri tem se bomo poglobili v strahove, ki nas ovirajo, da bi bili v partnerstvu srečni (oziroma kaj početi, da pridemo do srečenega partnerstva). Pogledali pa bomo tudi, kako se obrniti na svoj višji jaz in odkriti, ali je partner, ki ga imamo ob sebi pravi za nas in ali nam razumevanje dogodkov iz otroštva oziroma prejšnjih življenj s pomočjo regresije lahko pomagajo vzpostaviti in ohraniti dober, srečen odnos.

http://www.dogodkizasamske.si/o-dogodkih/kako-do-pravega-partnerja.html 

Ni komentarjev:

Objavite komentar