sreda, 10. oktober 2012

Tudi Wayne W. Dyer se povezuje in komunicira z univerzalno zavestjo

Ravno se pripravljam na predstavitev nove knjige Wayna W. Dyerja Izpolnjene želje, Obvladajmo umetnost uresničevanja  (2012, Založba Gral VE), ki bo 17.10. v knjigarni Zdaj. K sodelovanju me je povabila prevajalka Veronika Novak in imam čast, da berem besedilo še preden je knjiga objavljena. Prevod je izvrsten, beseda teče, oči kar plešejo po besedilu. Vse povedi so popolnoma razumljive in ni potrebnega nobenega vračanja, da doumeš smisel posamezne misli. 



Ena izmed stvari, ki me navdušujejo, ko prebiram knjigo, je, da Dyer lepo razloži, kaj pridobimo s tem, da se povežemo z univerzalno zavestjo oz. njenim delom, našim višjim jazom. V knjigi lepo opisuje, kako se on povezuje, kaj pridobi s tem in nekaj primerov, kaj se lahko v komunikaciji zgodi, tako da si vsakdo lahko predstavlja, kaj pomeni komunicirati s svojim višjim jazom oz. univerzalno zavestjo. Navajam primer. 

Tako na primer govori Dyer o primeru študentke Nicollette, ki jo je kraniosakralna terapevtka nagovorila, naj se pogovarja z bolečino in poveže z njo, tako da je le-ta v nekaj trenutkih izzvenela. In kaj je tisto bistveno, kar je študentka pridobila s to izkušnjo. Kot v knjigi pravi sama, se je začela zavedati, da so njene misli in telo eno in da lahko z mislimi vpliva na telo. To pa je po mojem tudi ena bistvenih izkušenj povezovanja (tudi regresoterapije). Tisti, ki se povezuje namreč uvidi, kako je za vsakim fizičnem nelagodjem neka misel, ki to povzroča. Da je to v bistvu največje razodetje in spoznanje prvega povezovanja, opažam tudi pri svojih strankah. V bistvu spoznaš en del sebe, ki ti je bil do tedaj popolnoma neznan. Zdi se ti, kot da na primer ne bi vedel, da imaš sposobnost govoriti, in naenkrat ugotoviš, da lahko govoriš. Dojemanje sebe, kdo si in realnosti se povsem spremeni. Tu gre v bistvu za neke vrste dvig zavesti, o čemer je toliko govora dandanes. 

http://agatakopac.blogspot.com/2012/08/individualno-ali-skupinsko-povezovanje.html 

Ni komentarjev:

Objavite komentar