nedelja, 4. januar 2015

Luna nam daje moč, če jo le hočemo vzeti

Drage prijateljice in prijatelji,

čeprav tale zapis velja predvsem za ženske in naš odnos do polne lune, priporočam sestavek tudi moškim, bodisi da pošljete teh nekaj odstavkov svojim dragim bodisi da preberete teh nekaj vrstic sami in se zaveste moči lune na žensko telo. Bo pa koristilo tudi vam, dragi moški, da naredite nekaj vdihov lunine energije. Že starodavni tao mojstri so to znali izkoristiti. Nekatere tradicije celo narekujejo, da se vsi v Evinih in Adamovih kostumih nastavimo luni in se nadihamo njene energije.

Januarska polna luna naj bi bila malo pred šesto uro zjutraj z nedelje na ponedeljek. Za vse nas sem zato naredila daritev za luno. Zdaj je namreč čas, da si vzamemo vsaj nekaj trenutkov in se ob vdihu napolnimo z lunino energijo. S tem pa spustimo vase vse darove, ki nam jih luna poklanja.

Tako kot je lunin čas cikličen, je tudi žensko telo navajeno cikličnosti. Če smo poravnane z luninim ciklom v polni meri (kot so bile ženske v preteklosti), je polna luna čas za ovulacijo – trenutek, ko je jajčece zrelo, da se sprosti iz jajčnika in začne svojo pot po jajcevodu v maternico. Zato je koristno, da ženske opazujemo svoj menstrualni cikel. Vsaj ob polni luni se nadihajmo energije lune, saj nam bo to pomagalo pri usklajevanju z luninim ciklom. Tudi če je ne gledamo in je le-ta v megli ali za goro, nam še vedno oddaja svojo čudovito energijo. Naj bo ta stik za začetek povsem dovolj. Naj se zgodi vsaj enkrat mesečno, da se uskladimo z vibracijami lune.


Sicer pa je dobro ozavestiti, da je menstrualna kri sveta za mnoge kulture. Moški so jo celo pili, da so se napolnili z njeno močjo. Če čas menstruacije tako jemljemo kot sveti obred in ne kot prekletstvo, ko smo umazane in smrdeče, bomo spustile marsikatero blokado in bodo naši cikli veliko blažji, me pa bolj polne, srečne in v svoji ženski moči. Ob svoji menstruaciji tako lahko poskušamo s krvjo spustiti čim več vzorcev, bolečine, neprijetnih čustev in občutkov ter vse to prepustiti materi Zemlji, da transformira za nas. To je čas za pokop vsega, česar ne potrebujemo več. Sama sem s čiščenjem in ozaveščanjem luninih in svojih ciklov precej uredila menstruacijo, ki je pred več kot dve desetletji variirala od 20 do 35 dni. Pa tudi predmenstrualnega sindroma sem se znebila in hudih bolečin. Koledarski čas poskušajmo tako odriniti v mislih na področje poslovnega življenja, saj nam lahko v intimnem življenju povzroča velike težave s tem, da se nehamo poslušati in ne živimo v skladu s sabo.

Ta večer tako veselo vdihujmo nežno energijo lune in se pogovorimo z njo. Vidim, da ima luna za marsikatero od nas darilo v taki ali drugačni obliki. Vzemite ga in uživajte z njim. Jaz grem zdajle po svojega :). Moč polne lune se stopnjuje pred in pada, ko prične luna upadati. Tako da si lahko vzamete čas za stik z njo še ves ponedeljek.

Rada vas imam :)

Rade se imejte tudi ve (in moški, ki slučajno še vztrajate in prebirate te vrstice) in se dobro uskladite s sabo in lunino energijo :)

Ob polni luni 3. februarja se ponovno vidimo na skupinski regresoterapiji.

Do takrat pa veliko čarobnih trenutkov in uživajte v svoji ženskosti in moškosti :)


Agata ♥♥♥
Inštitut za sr(e)čno družbo
www.srecno.org


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar