ponedeljek, 13. maj 2013

Zakaj je bil ustanovljen Inštitut za sr(e)čno družbo?

Vse je z namenom. Čeprav včasih dolgo ne razumemo posameznih dogodkov v svojem življenju in zgleda, kot da se nekdo od zgoraj norčuje iz nas, se s časoma izkaže, da je imel vsak dogodek svoj pomen in nalogo na poti. Tako sva midva prehodila kar dolgo, cikcakasto pot, pri čemer nama marsikatera postaja in prenekateri žulj nista bila jasna, da sva prišla do Inštituta za sr(e)čno družbo. V naslednjih odstavkih bova na kratko opisala to pot, saj je pomembna z vidika poslanstva Inštituta.

Leta sva tako raziskovala na svoji poti, kako delujeta človek in sistem, v katerem živimo. Igorja je že, ko je bil asistent za mednarodne finance na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, zanimal sistem. Kako ga spremeniti, da bo ustvarjal bolj srečno družbo. Agata pa je po drugi strani raziskovala, kako posameznik lahko pride do sreče.

Na svoji poti je tako preučevala številne tehnike in prakse. Nabirala je znanje vse od kitajskih modrecev pa do nevrolingvističnega programiranja. Ker je stalno verjela, da je lahko v vsakem trenutku srečna, je iskala, kaj je to, kar jo v vsakem trenutku osrečuje. Vmes je postala regresoterapevtka, dozorela v AI-coacha. Saj verjame, da te coacha ne naredijo samo certifikati, ampak to preprosto postaneš oziroma si, ko pridobiš dovolj modrosti, da lahko pomagaš sočloveku na poti do njegove sreče. Agata je z znanjem s številnih izobraževanj, knjig, redno meditacijo ter veliko dela na sebi, uspela doseči, da se je sposobna v vsakem trenutku povezati z univerzalno zavestjo in njenimi manifestacijami. Ker so želeli tudi drugi okrog nje obuditi to svojo sposobnost (vsi jo imamo v sebi, a nam to ni bilo dano vedeti), je pričela učiti o tem tudi druge.

Obenem, je Igor preučeval ekonomski sistem, temelje družbe. Skupaj sva pregledala vrsto teorij zarot in ob njih izgubila kar nekaj živcev. Svet se je na trenutke zdel brezizhoden in prihodnost jalova. V dolgih urah pogovorov sva iskala rešitve za pot do lastne sreče in sistema, v katerem bo lahko vsak našel svojo srečo.



Glede današnjega sistema sva prišla do ugotovitve, da je edina rešitev za njegov obstoj v promociji vrednot, ki so osnova pravnega sistema. Po drugi strani sva ugotovila, da nas ravno vrednote in njihov princip delovanja zaklepata v kletko, v katero smo ujeti in nam preprečujeta, da bi prišli do sreče, ki je zunaj nje. Slednja rešitev torej ponudi rešitev za obstoj sistema, ki ga imamo. Toda vedno bolj se vsi zavedamo, da obstoječi sistem vodi v monopol, bogatenje elit ter revščino množic. Torej to ni prava rešitev za sistem.

Le-to sva našla pri posamezniku. Saj že pregovor pravi, da ko boš spremenil sebe, boš spremenil ves svet. Dejansko je tako. Na nivoju posameznika sva preko raziskovanja delovanja človeka prišla do odkritja univerzalnega zakona sreče, ki pravi, da delovanje iz srca (torej v skladu s sabo, s svojim notranjim bistvom, in ne iz strahov) prinaša notranji mir in srečo. O zakonu bova še veliko pisala. Sva pa prišla tudi do ugotovitev, kako lahko z uporabo univerzalnega zakona sreče dvignemo zavest in s tem odkrijemo nove temelje za sistem, ki bo omogočal, da bo vsak posameznik srečen.

Kako bo izgledal novi sistem, še ne vemo, ker še nismo na tej stopnji zavesti, da bi lahko to vedeli. Ga bomo pa zagotovo izgradili s spremenjeno stopnjo zavesti, z drugačnim načinom razmišljanja. Kot je rekel Einstein: »Nobenega problema ni mogoče rešiti na isti stopnji zavesti, kot je bil ustvarjen.« 



Tako je nastal Inštitut za sr(e)čno družbo. Na eni strani je njegov namen, da pomagava najti srečo posameznikom in uspeh organizacijam. Po drugi strani pa preko projektov »Sr(e)čna družba« promovira univerzalni zakon sreče, ustvarja optimistično klimo v državi, ki je tako krvavo primanjkuje ter raziskuje temelje sistema, ki bi vsem posameznikom omogočil, da so srečni.

V tem trenutku vas vabiva, da se nam pridružite na:

raznih delavnicah, terapijah, svetovanjih, ki so objavljeni na strani Inštituta: www.srecno.org;




• na prvem dogodku »Sr(e)čna evolucija - sledim srcu, ne strahovom«, ki bo v začetku junija. Vabljeni vsi! Kje bo dogodek potekal, vas še obvestimo. Lahko pustite vaš kontakt na institut@srecno.org in vas obvestimo o dogodku;


• Na spletni strani www.srecno.org začenjamo s serijo »Sr(e)čnih zgodb«, zgodbami posameznikov, ki so si upali in znali v življenju slediti srcu ter kljub številnim oviram in strahovom uspeli najti svojo srečo.

Poleg tega se dogovarjamo s takimi posamezniki za intervjuje, pogovore v živo. 

Odprti smo za vaše predloge Sr(e)čnih zgodb. Mogoče želite vi sami podeliti z nami kakšno tako zgodbo ali pa mogoče lahko priporočite koga, ki z nami lahko podelil svojo Sr(e)čno zgodbo. Hvala že vnaprej:). Vaših predlogov bomo veseli na e-mail: institut@srecno.org;

Vabljeni na našo Facebookovo stran: https://www.facebook.com/srecnaevolucija, katere namen je širiti univerzalni zakon sreče po celotni družbi, da skupaj ustvarimo družbo, v kateri smo vsi lahko srečni. Tu veliko govorimo v zvezi s srečo, odstranjevanjem strahov, delovanjem iz srca. Delimo si veselje, smeh, pa tudi če se kaj trpkega znajde na naši poti. Vabljeni, da stran delite s prijatelji, objavljate na njej vaše fotke, videe, vice, ki razveselijo vaše srce.

Toliko za tokrat, čas je za delovanje iz srca in sr(e)čno evolucijo:)

Sr(e)čno:)

Agata in Igor

Ni komentarjev:

Objavite komentar