petek, 24. februar 2023

Vas ovira strah pred neuspehom v poslu?

Strah pred neuspehom je lahko precejšnja ovira pri doseganju uspeha v poslu. Regresoterapija je lahko zelo učinkovita metoda za presevanje tega strahu tako zasebno kot v poslu. Za mano je nekaj tisoč strank, ki to že vedo. Vendar pa obstaja nekaj učinkovitih načinov, kako se lahko spopademo s tem strahom tudi sami. Je namreč povsem normalen in ga doživljamo številni poslovni ljudje. Ključno je, da se naučimo, kako se spoprijeti s tem strahom in ga spremeniti v motivacijo za dosego naših ciljev. 

Mogoče lahko uporabimo sledeče predloge: 

Definirajmo svoje cilje: Če jasno določimo svoje cilje, se bomo lažje osredotočili na uspeh in se učinkoviteje spoprijeli s strahom pred neuspehom. Pri postavljanju je dobro slediti S.M.A.R.T. metodi (cilji naj bodo S = Specific (specifični), M = Measurable (merljivi), A = Attainable (dosegljivi), R = Relevant (ustrezni) T= Time-bound (časovno določeni).

Sprejmimo neuspeh kot del procesa: Namesto da se osredotočamo samo na uspeh, se poskusimo osredotočiti na proces, ki vodi do uspeha. Ko pademo, se ozrimo proti cilju in najdimo v sebi znova motivacijo, da krenemo naprej. Če je cilj dolgoročen, je mogoče koristno, da si naredimo na poti neke mejnike, ki nam bodo predstavljali uspeh in bodo vmesni neuspehi lažje premostljivi. S tem bomo lahko sprejeli neuspeh kot naravni del poslovnega procesa.

Sprejmimo tveganje in izkoristimo strah kot motivacijo: Tveganje je del vsakega poslovnega podviga, vendar ga ne smemo videti kot nekaj negativnega. Poskusimo ga sprejeti kot nekaj, kar nas navdihuje, nam daje energijo za to, da gremo korak naprej oz. dlje. Namesto da se bojimo neuspeha, poskusimo svoj strah spremeniti v motivacijo. Strah nas lahko spodbudi k temu, da bomo bolj predani svojim ciljem in si bomo še bolj prizadevali za uspeh.

Pridobimo izkušnje: Neuspehi so lahko izvrstna priložnost za učenje in pridobivanje izkušenj. Zato se ne izogibajmo neuspehom, temveč jih poskusimo sprejeti kot priložnost za rast in razvoj.

Sodelujmo z drugimi: Kot sem na začetku že pisala, če se borimo s strahom pred neuspehom, se lahko obrnemo na druge ljudi za pomoč. Pridružimo se skupini podobno mislečih ljudi, ki se ukvarjajo s podobnimi izzivi, ali se obrnimo na strokovnjaka, ki nam lahko pomaga pri preseganju strahu pred neuspehom. 

Pa pogumno korak dalje po začrtani poslovni poti :) Agatha

www.srecno.org

Inštitut za sr(e)čno družbo


Ni komentarjev:

Objavite komentar