petek, 11. avgust 2017

Ali znate odklopiti, ko greste na dopust?

Ali znate odklopiti v trenutku, ko zaprete vrata in greste na dopust?

Mnogi se hvalijo, da stalno živijo v zdaj, potem pa mi v drugem hipu jokajo, da rabijo dva dni, da preklopijo na dopust.

So res v zdaj?

V zdaj smo v sedanjosti – tem trenutku, ne v preteklosti in ne v prihodnosti.

Zdaj je stanje zavesti. 


Nihče ni stalno v zdaj.


A če se znaš zavestno prestaviti v zdaj, ti to pomaga, da je tudi dopust bolj osrečujoč.

Naj podelim zgodbo o nekem podjetniku, če se kdo prepozna v njej.

Pri meni se je oglasil namreč podjetnik z 21 zaposlenimi, ki skoraj tričetrt dopusta ni uspel uživati z družino.

Kako sva razrešila njegovo težavo?

Sprva sva ugotovila, da je trpel zaradi velikega nezaupanja do sodelavcev. Posledično je premalo delegiral posamezna dela.

S pomočjo višjega jaza je ozavestil, od kod to nezaupanje, ki ga je nato tudi odstranil.

Pregledala sva njegov celoten tim, odnose med njimi, in ugotovila, da dva sodelavca nikakor nista v timu s srcem, zato je imel stalno težave z njima, njunim zamujanjem pri izpolnjevanju rokov in neprijaznostjo do strank.

Kasneje se je pogovoril z njima v živo. Enega je premestil, drugega pa je spodbudil, da odpre lastno podjetje na področju, ki mu tudi karakterno bolj ustreza.

Tim v podjetju je tako postal kot eno, podjetnik se je v roku dveh mesecev lahko zanesel nanj. Ugotovil je, da tudi če je odsoten, lahko podjetje deluje učinkovito vsaj 14 dni.

Kot drugo je spoznal, da je neprimerno planiral svoje delo in organiziral ostale delovne procese, tako da zaposleni niso bili zmožni pokriti njegovega dela v času njegove odsotnosti zaradi dopusta.

Tekom kasnejšega srečanja sva sčistila še nekaj njegov osebnih strahov.

Po pol leta je tako uspel odpotovati za 12 dni v tople kraje, pri čemer je že ob vkrcanju na letalo začel uživati v prostem času z družino.Naučil se je tudi, da je vsak konec tedna dopust. Soboto popoldne odklopi in o pisarni ne razmišlja vse do ponedeljka zjutraj.

Sebi se je zavezal, da bo večino prostega časa živel v zdaj ter počel in užival v stvareh, ki njemu osebno ali družini največ pomenijo.

Seveda kot podjetnik ne moreš vsega poslovnega sveta kar izklopiti, ko greš iz pisarne. Poslovne ideje ti pogosto švigajo sem in tja tudi ob nedeljskem kosilu, na morju… A zato smo eni pač podjetniki. Ustvarjamo ves čas :)

Vseeno pa smo dolžni sami sebi, če želimo biti uspešni in srečni na dolgi rok, da znamo biti v zdaj, umiriti um in se brez strahu v celoti prestaviti kamorkoli v vsakem trenutku.

Uživajte na dopustu, pa če traja le kak dan ali ves mesec :) Agatha ♥♥♥


Inštitut za sr(e)čno družbo
www.srecno.org

Ni komentarjev:

Objavite komentar