ponedeljek, 6. februar 2017

Ali obožujete konce?

Ali obožujete konce?

Mogoče je dobro, da bi jih vsaj toliko kot začetke.

Vse ima svoj konec :).

Sončen dan, odnos, jeza, slabi časi, dež, dober film, življenje…


Sem ravno tolažila prijateljico ♥


Delim še z vami, če komu pomaga ♥

Včasih jokamo, drugič vriskamo, nas skrbi, se jezimo…

A to samo pomeni, da smo živi :).

Če ne moremo sprejeti koncev, ne moremo uživati v življenju.

K meni je nedavno prišla mlada lepotica, ki je imela občutek, da nima ničesar in da stoji na mestu. Svet pa ji dejansko ponuja čisto vse. Vse ji je bilo položeno v zibko. Vse ima pred sabo, kar si zaželi. A se ni mogla premakniti naprej v življenju in samo vzeti tega, kar ji je ponujeno.

Prišli sva do ugotovitve, da se je bala neuspešnih zaključkov, konca, zato se ni upala ničesar lotiti, saj bo prej ali slej prišlo pri vsaki stvari do konca, v katerem mogoče ne bo srečna.

Koncev največkrat ne maramo, ker so bodisi slabi, bodisi so neprijetni, saj nam predstavljajo obdobje negotovosti pred začetkom novega, bodisi nam je v dani situaciji preveč lepo, da bi si želeli, da se konča.

A višji jaz je lepotici razložil, da konec vedno predstavlja nek nov začetek in s tem priložnost za novo izkušnjo, ki bogati naša življenja.

Vse je v ciklih.

Končamo eno službo, začnemo novo. Se ločimo, imamo priložnost, da v življenje dobimo partnerja, ki nam je bolj pisan na kožo. Končamo z uspešnim projektom, imamo priložnost, da začnemo z novim.

Zato se veselimo začetkov in koncev, ker dejansko konca nikoli ni. Vse je v ciklih :)  ♥♥♥ Agatha


Inštitut za sr(e)čno družbo
www.srecno.org



Ni komentarjev:

Objavite komentar