sreda, 12. oktober 2016

Kdo je duhoven?

Vsi smo del nekega sistema, tako družinskega kot drugih sistemov okrog nas. Bolj ko se tega zavedamo, bolj lahko razumemo svoje delovanje in vso okolico okrog sebe. Vseeno ne moremo kriviti sistema za svoje neuspehe. Resda si je nekdo kot duša izbral tako družino, da ga s sistemskega vidika ne podpira najbolj na poti uspeha, toda

ko sledimo srcu, vedno pridemo do tistega, kar nas osrečuje.

Zato se nas vse več obrača vase in iščemo tisto, kar nam preprečuje, da bi bili srečni.

Duhovnost se tako počasi vendarle vrača v vsakega človeka.

Duhovnost ni stvar, ki se jo zapre v cerkve in templje.

Duhovnost je del nas ves čas in povsod.

Številne visoko razvite duše so danes na Zemlji, da nam pomagajo dvigniti zavest, pa niso nujno v podobi duhovnih učiteljev, ampak so lahko na mestu državnih uradnikov, finančnikov, glasbenikov, mehanikov, odvetnikov, vratarjev, torej na povsem posvetnih delovnih mestih ali vlogah. Njihova naloga je, da v svoji okolici s svojim zgledom odpirajo srca in širijo svoje modrosti.

Tako nikoli vnaprej ne vemo, ali stoji nasproti nas veliki učitelj.

Zato bodimo spoštljivi do vsakogar, četudi gre za navadno čistilko ali brezdomca v parku.

Pa tudi če smo sami na primer na pomembnem položaju v gospodarski družbi ali pa hišnik, delajmo na sebi, saj vsakomur, ki stopi v našo bližino, osvetlimo njegovo pot na tak ali drugačen način.

Ko se na primer začnemo ukvarjati z Usui reikijem, reiki vodniki in mojstri z drugih ravni stalno delajo z nami, ne glede na to, kako s posvetnega vidika »nepomembno« funkcijo opravljamo v družbi. Tako je lahko naš vpliv na okolico bistveno drugačen, kot bi na prvi pogled pomislili.

Zato nikoli ne presojajmo ljudi, kdo je koliko »duhoven«.Ključno je, da smo zadovoljni tam, kjer smo, ter širimo srečo in ljubezen na svojem malem koščku Zemlje.

Obilje ljubezni vam želim ♥♥♥ Agatha

Inštitut za sr(e)čno družbo
www.srecno.org

Ni komentarjev:

Objavite komentar