ponedeljek, 23. junij 2014

Sporočilo Rudolfa Steinerja ob dnevu državnosti

Tokratno sporočilo je nastalo iz navdiha s srečanja s čudovito gospo, katere naloga je nadaljevati delo Rudolfa Steinerja. Ko sva skupaj raziskovali, kaj je njeno poslanstvo, se nama je namreč pridružila zavest Rudolfa Steinerja. Ob predanih modrostih, ki jih je prejela gospa, sem si zaželela, da Rudolfa Steinerja povprašam še o zadevah, ki se tičejo naše države na splošno. 


Kako lahko združimo celo Slovenijo?

Rudolf Steiner: »Samo z veliko srčne energije. Tako da odprete srca in se povežete z njimi v eno samo polje ljubezni. To je edina pot. Ste že začeli. Ta val se bo širil. Se že širi. Samo priti mora pravi trenutek za vsakega posameznika, da ob pravem času odpre srce in se vam pridruži. Ko boste v tem polju, ste močnejši kot največji narodi na svetu. Največjo moč v tej realnosti ima prav ljubezen. Vi se tega žal ne zavedate, ker je bilo v preteklosti veliko stvari zavitih v škatlo, na kateri je pisalo ljubezen. Mislili ste, da ste dobili ljubezen, a notri ni bilo ljubezni. Veliko ljudi je bilo kaznovanih, obsojenih, žrtvovanih ali kako drugače izkoriščanih ali zlorabljenih v imenu ljubezni. Ni pa za tem bilo prave energije ljubezni. Zato razumsko ne ločite, kaj je ljubezen in kaj ni. Srce je edino, ki začuti, kaj je ljubezen in kaj ni. Z ljubeznijo zaresonirate ali pa ne.«

Kaj storiti s politiki, ki nas peljejo vedno globlje v prepad?


Rudolf Steiner: »Pustite jih pri miru. Ne ubadajte se z njimi. Ni vredno. Volite tistega, ki se vam zdi najboljši. Tistega, ki se bo zavzemal za to, v kar verjamete in po čemer hrepeni vaše srce. Z drugimi se ne ubadajte. Poskrbite za čistost svojih misli in dejanj. Ne počnite stvari, ki jih pri drugih ne odobravate. Storite le to, kar bi želeli, da počno vsi. Politiki bodo slej ko prej plačali svojo ceno. To ni vaša stvar. Poskrbite za svoj obraz. Da boste lahko sebe pogledali v ogledalo in si rekli, da se imate radi in da ste vredni ljubezni stvarstva. Kaj potrebujte drugega? Nič. Noben politik vas ne bo rešil. Nima moči. Moč ima le, dokler mu vi predajte svojo lastno moč, ker počnete stvari, zaradi katerih si ne upate pogledati v ogledalo. Ko boste sebe sprejeli take, kot ste, bodo politiki točno taki, kot si jih želite. Takrat pa spet ne bo pomembno, kakšni so. Razumete? Obrnite se zgolj navznoter in počistite pred svojim pragom pa bo Slovenija v trenutku rešena. Vprašajte se, ali ste sosedu lagali; ali ste trgovca okradli za en cent; ali ste šefu lagali, da ste ves dan delali zavzeto; ali ste varali ženo, ker ste imeli pet minut časa za neumnosti; ste otroku dajali zgled, ki ga sebi nikoli ne bi ipd. Vidite, koliko stvari imate za opraviti, preden se sploh lahko začetne ukvarjati s politiki? Počistiti svoje misli, svoja dejanja, svoj vpliv na svet. Nihče ni dovolj majhen, da ne bi mogel pokvariti sveta in ga pahniti v izgubo. Se zavedate svoje moči?!!! Vsak izmed vas je v bistvu politik, ki ga ne marate. Dajte narediti spremembo že v tem trenutku. Lahko je majcena. A vplivala bo na svet kot ena sama domina in iskrica v temi.«


Kaj nam svetuješ, da storimo, da najlažje zaživimo v harmoniji z naravo, da bi bilo na našem področju, v Sloveniji, čim manj ujm, da bi bila narava zdrava, mi pa srečni?


Rudolf Steiner: "Nič vam ni treba narediti. Vse je že, kot mora biti. Narava je zdrava. Vi niste, ker ne razumete, da ste del narave. Se ločite od narave in se jemljete kot ločen del narave. Ključno je, da sebe spet začnete jemati kot del narave. Ker ste le del narave. Ko boste naredili ta premik v glavi, bo vse steklo samo od sebe. Naravno in brez težjih sprememb se boste pozdravili. Samo enačbo morate doumeti. Niste ločeni od narave, ampak ste del narave. Ko se uglasite z naravo, boste avtomatično zdravi. Potem boste točno vedeli, kaj piti, kje kupiti hrano, h komu iti na zdravljenje, kje postaviti hišo, da boste varni in zdravi, kdaj sekati drevesa, da bodo le-ta dala najboljši les in da boste stalno v obilju. Zaprite luči elektriko, ko je tema in vstanite z jutranjo zoro. Opazujte živali in poslušajte lastno telo. Prisluhnite rastlinam, kaj vam šepetajo vsaka zase. Saj boste potem točno vedeli, katero ubrati, da se boste počutili najboljše. Naj bo nebo vaš oče, narava vodnik, srce pa tisti, ki točno ve, kje biti, da boste na pravem mestu. Dotikajte se mame Zemlje in vdihujte esence iz zraka, da sčistijo vse vaše celice. Naj vas voda sčisti vsak dan, ogenj pa naj vas transformira in združi ob večerih ljubezni."

Inštitut za sr(e)čno družbo

Ni komentarjev:

Objavite komentar