ponedeljek, 19. avgust 2013

Kako poteka regresoterapija ...


Kaj je regresoterapija?

Je terapija z uporabo tehnike regresije.

Kaj je regresija?

Je tehnika, ki nam pomaga v primerih, ko nas v življenju nekaj onesrečuje. Omogoča nam, da pogledamo, od kod izvirajo naše težave v življenju, in jih tudi aktivno razrešimo. Pogledamo, ali izvirajo iz tega življenja, preteklih življenj ali pa vmesnega časa. Namen regresije pa ni le gledanje preteklih dogodkov. Pomembno je, da se sčisti in transformira vsa čustva in vse tisto, kar nas še bremeni iz preteklosti ter nas oddaljuje od notranje sreče in miru. Pri tem je potrebno omeniti, da je tu govora o t.i. nehipnotični regresiji, pri kateri je regresiranec sicer v spremenjenem stanju zavesti (popolnoma sproščen), a se stalno zaveda svoje obstoječe identitete in se ne poistoveti v celoti z osebo iz preteklega življenja. Ves čas, ko regresija poteka, sproščeno leži ali sedi in se zaveda, kaj se dogaja okrog njega, ter z zaprtimi oči gleda svoj »film iz preteklosti«. 


Kaj vse nam lahko prinese regresija?

• Ozavestimo, da materialni svet ni edina realnost;
• Izkusimo in ozavestimo, da smo energijska bitja;
• Osvobodimo se energijskih blokad iz preteklosti;
• Izboljšamo svoje zdravje, samopodobo, finančne težave in najdemo odgovore na druge življenjske izzive;
• Hitreje se odločamo in izboljšamo intuicijo;
• Pretekla življenja nam pomagajo razumeti sebe in svoje delovanje danes;
• Lažje in hitreje sprejmemo sebe in spoznamo svoje potenciale;
• Lažje sprejmemo druge;
• Lažje in hitreje najdemo notranjo srečo;
• Lahko začnemo verjeti tudi v čudeže;
• … in še mnogo drugega.

Regresija ima običajno takojšnje učinke, včasih pa nam prinese spremembe v roku nekaj mesecev. Z vpogledom v našo podzavest lahko na eni sami regresoterapiji uvidimo in razrešimo toliko, kolikor bi z raznimi drugimi tehnikami uspeli v nekaj letih.


Kako poteka regresoterapija?


1. Kratek uvodni pogovor z regresirancem o tem, kaj vse želi razrešiti;
2. Kratko sproščanje;
3. Pogleda se tista življenja oziroma dogodke iz preteklosti, ki jih regresirančev višji jaz (simbolična predstava našega večnega dela, duše, individualne zavesti) želi pokazati v zvezi z regresirančevimi težavami ali vprašanji. Sledi ozaveščanje in čiščenje vseh čustev ter vsega drugega, zaradi česar nas ta življenja oziroma dogodki še ovirajo, da bi bili srečni;
4. Zaključni pogovor.


Koliko časa traja regresoterapija?


To je povsem odvisno od tega, kaj vse želi regresiranec ugotoviti in razrešiti. Načeloma pa traja regresoterapija od 2 do 4 ure, izjemoma več.

Ali je regresoterapija uporabna za vsakogar, tudi za otroke?


Ljudi je strah, da ne bi videli prizorov iz preteklosti. A ta strah je odveč. V kolikor se pojavijo kakšne blokade ali težave, se jih z regresoterapevtom odkrije in odpravi. Vsak ima lahko koristi od regresije na tak ali drugačen način. Regresoterapija je primerna tudi za otroke, v kolikor le-ti že govorijo.

Ali nam lahko regresoterapija lahko škodi?


Ne glede na vsebino pridejo tekom regresije odgovori s strani višjega jaza na nežen in spodbuden način. Škodljivih posledic regresija nima. Regresije se namreč ne more peljati mimo našega višjega jaza. Vsak regresoterapevt lahko regresijo le usmerja, ne more pa manipulirati s posameznikom, saj dejansko vodi regresijo njegov višji jaz. Problematična je lahko le takrat, ko se je ne izvede do konca in se ne počisti vsega, kar regresiranca še obremenjuje v zvezi s preteklostjo. V takem primeru gre na primer posameznik po regresoterapiji domov jezen na neko osebo, ki jo je videl v preteklem življenju in jo pozna tudi danes. Če ni videl vseh karmičnih povezav in ni bilo opravljenega temeljitega čiščenja čustev, kot je npr. jeza, in občutkov, se lahko zgodi, da ni sposoben videti situacije v luči ljubezni. Če je pravilno in temeljito izpeljana, pa je regresoterapija lahko izjemno koristna za vsakogar, saj nam lahko pomaga do vsega zgoraj opisanega. 

Več o regesoterapiji si lahko preberete tule: http://agatakopac.blogspot.com/2012/08/regresija-ne-omogoca-le-potovanj-v.html.

Kaj vam Inštitut za sr(e)čno družbo še nudi poleg regresoterapije?

Vabljeni na našo spletno stran: www.srecno.org


Se vidimo:).

Sr(e)čno:) Agata


www.srecno.org

Ni komentarjev:

Objavite komentar