četrtek, 4. februar 2021

Oltar obilja lahko koristi tudi tebi

Na zadnji delavnici sem dobila veliko vprašanj, kako narediti oltar obilja. Pa se najprej vprašajmo, čemu naj bi služil tak oltar obilja?

Ne gre za nič cerkvenega, čarovniškega. Z današnjo znanostjo se ga da povsem dobro razložiti.

Gre za to, da smo ljudje narejeni tako, da usmerjamo energijo v tisto, na kar smo osredotočeni. Namen takega oltarja obilja je torej, da nam pomaga večkrat preusmeriti naš fokus na obilje. Če torej naredimo oltar in ga pustimo ležati v kotu, ne bo delovalo. Oltar deluje, če se redno (najbolje vsak dan) obrnemo nanj in gremo v občutek, ki nam ga predstavlja naše obilje in tako aktiviramo obilje v sebi. 

Kako pripraviti tak oltar obilja? 


Najprej pripravimo nek prt, krožnik, kamor bomo polagali stvari, ki nam predstavljajo obilje. Vse, kar pripravimo, naj ima nek pomen za nas. Lahko dodamo prašička, kamor redno dajemo kak kovanec ali dva. Dodamo take predmete, ki nam predstavljajo obilje, mogoče kipec Ganesha, kak dragocen predmet, kako sliko, ki predstavlja obilje. Po svetu ima vsaka kultura svoj oltar obilja. Nekje dodajo školjke, drugje so obvezni predstavniki 4 elementov – zraka, vode, zemlje, ognja. Lahko je oltar iz štirih rastlin ali nekaj kristalov. Lahko je tak, da ga vsi vidijo, lahko je tak, da veste samo vi, da vam predstavlja oltar obilja. Lahko ga skrijete ali »skrijete« izpred ostalih oči.

Ključno je, da se z njim ukvarjamo in s tem posvečamo svojo pozornost obilju, ki je že tu, in ne pomanjkanju 

Oltar aktiviramo tako, da si naredimo obred. Lahko prižgemo svečko. Uporabimo lahko kakšno kadilo, palo santo, žajbelj ali pa razpršilo z eteričnimi olji.


Bistveno pa je, da se redno vračamo k »oltarju«, da nas opominja in nam pomaga aktivirati naš občutek obilja, da na ta način delujemo v svetu in obilje tudi resnično živimo.

V aprilu bom zorganizirala delavnico "Magija obreda in oltarja danes – v poslu in zasebno" na temo, čemu se danes izvajajo rituali in obredi, zasebno in v poslu, in kako jih izvesti. Bolj podrobno bomo raziskali tudi, kako ustvariti »oltarje« v našem domu in pisarni ter kaj početi z njimi.

Zainteresirani ste srčno vabljeni, da mi pišete na institut@srecno.org :)

Pa predvsem se zabavajmo. Ko smo v dobrih energijah, nas obilje išče samo ♥♥♥ Agatha

Inštitut za sr(e)čno družbo

Ni komentarjev:

Objavite komentar